Presentaties en rondleidingen

Presentaties en rondleidingen

Presentaties en rondleidingen:
Naast de informatie op deze site en de boeken over de geschiedenis van Doesburg geef ik ook presentaties en rondleidingen op de thema’s van de website.

Presentaties:
1. De geschiedenis van de vesting Doesburg van de middeleeuwen tot heden. Dit is een PowerPoint presentatie met het verhaal van de geschiedenis. Van het beleg door de Engelsen tot de Koude Oorlog. Duur: ongeveer 40 minuten

2. 1940 de strijd om de schipbrug en overgang van de IJssel door de Duitse troepen op 10 mei met als basis de vele kazematten aan de andere kant van de IJssel. Daarnaast een visueel rondje langs de overgebleven kazematten. Duur: ongeveer 40 minuten

3. De strijd om de stad in april 1945 en de belegering door de Canadezen. Met behulp van Canadese luchtfoto’s krijgen we een goed beeld van de Duitse verdedigingswerken in de stad maar ook op de Linies. Duur: ongeveer 40 minuten.

Voor de presentaties vraag ik een kleine onkostenvergoeding exclusief de reiskosten. Gebruik van een beamer is ook mogelijk tegen €40,- meerkosten.

Rondleidingen:
Vanaf april tot oktober zijn er maandelijkse vestingwandelingen op de Hoge Linie op zaterdagmorgen van 10.00 – 12.00. Kijk voor data en boekingen op http://www.deroodetooren.nl/ De rondleidingen zijn kosteloos.